Uncategorized

The Dictators NYC, The Wave Pictures, Sidonie o León Benavente, al tram Gener-Maig de Radar PALMFEST

The Dictators NYC, The Wave Pictures, Sidonie o León Benavente, al tram Gener-Maig de Radar PALMFEST

Als setanta del segle passat, The Dictactors NYC freqüentaven els mateixos garitos del East Village de Nova York que els Ramones. Són dues de les bandes precursores del punk rock nord-americà. El de les nits inacabables al club CBGBThe Dictators, això sí, presumeixen de ser més precoços que Ramones: el seu primer disc va sortir l’any 1975, un any abans que el dels seus col·legues. L’any 2017 giraran per Europa i faran escala a Tarragona el 12 d’abril. De la seva formació original només queden dos membres, el guitarrista Ross Boss Friedman i el vocalista Handsome Dick Manitoba.

L’actuació dels novayorquins serà un dels moments àlgids del cicle Radar Palmfest d’hivern i primavera de la Sala Zero. La programació inclou catorze concerts i dues sessions de discjòquei des de dissabte que ve (obre DJ Coco) fins al 5 de Maig. Un cartell per a paladars melòmans, moderns o nostàlgics, que viatja des de l’indie més prestigiós al rock’n’roll, el folk, el surf o el rap.

Sidonie serà un altre dels punters l’1 d’abril. El trio barceloní, un dels referents del pop patri actual, és un habitual a Tarragona cada vegada que surt de gira. I ara està en plena presentació del seu disc El pitjor grup del món del qual destaca el seu Pelotas, Carreteras infinitas.

El indie també estarà representant per un altre dels seus noms del moment: León Benavente. Una super banda formada per quatre músics veterans forjats en formacions com Tachenkoo Nacho Vegas. Tocaran el 5 de Maig. Abans, el 17 de març estaran els barcelonins-mallorquins Beach Beach.

Del Regne Units arribaran The Wave Pictures , The Brew i The Chamaleons Vox. Els primers són un clàssic del rock alternatiu i independent anglès de finals dels noranta i principis del segle XXI. Actuaran el 5 de febrer. The Brew se solen deixar veure sovint per la província de Tarragona. La banda formada pel virtuós guitarrista i vocalista Jason Barwick i per Tim i Kurtis Smith –són pare i fill– estarà el 31 de març. The Chamaleons VoX (30 d’abril) són els que tenen més solera, van sorgir amb l’ona post punk de principis dels vuitanta a Manchester.

El rock nacional vindrà de la mà dels madrilenys Depedro (10 de febrer) i The Parrots, acompanyats per Lois (4 de març). Els barcelonins The Tikiphantoms actuaran el 24 de març.

Els apassionats del rap podran gaudir el 29 d’abril amb un dels pioners del gènere a Espanya, 7 Notas 7 Colores, que als noranta van sonar amb força, fins i tot a Llatinoamèrica i Estats Units. El Petit de Ca l’Eril i Renaldo i Clara posaran el toc folk català.

 


 

En los setenta del siglo pasado, The Dictactors NYC frecuentaban los mismos garitos del East Village de Nueva York que los Ramones. Son dos de las bandas precursoras del punk rock estadounidense. El de las noches inacabables en el club CBGB. The Dictators, eso sí, presumen de que fueron más precoces que Ramones: su primer disco salió en 1975, un año antes que el de sus colegas. En 2017 girarán por Europa y harán escala en Tarragona el 12 de abril. De su formación original sólo quedan dos miembros, el guitarrista Ross Boss Friedman y el vocalista Handsome Dick Manitoba.

La actuación de los neoyorkinos será uno de los momentos cumbre del ciclo Radar Palmfest de invierno y primavera de la Sala Zero. La programación incluye catorce conciertos y dos sesiones de disc jockey desde el próximo sábado (abre DJ Coco) hasta el 5 de mayo. Un cartel para paladares melómanos, modernos o nostálgicos, que viaja desde el indie más reputado al rock’n’roll, el folk, el surf o el rap.

Sidonie será otro de los punteros el 1 de abril. El trío barcelonés, uno de los referentes del pop patrio actual, es un habitual en Tarragona cada vez que sale de gira. Y ahora está en plena presentación de su disco El peor grupo del mundo del que destaca su pelotazo Carreteras infinitas.

El indie también estará representando por otro de sus nombres del momento: León Benavente. Una superbanda formada por cuatro músicos veteranos curtidos en formaciones como Tachenko o Nacho Vegas. Tocarán el 5 de mayo. Antes, el 17 de marzo estarán los barceloneses-mallorquines Beach Beach.

Del Reino Unidos llegarán The Wave Pictures , The Brew y The ChamaleonsVox. Los primeros son un clásico del rock alternativo e independiente inglés de finales de los noventa y principios del siglo XXI. Actuarán el 5 de febrero. The Brew se suelen dejar ver a menudo por la provincia de Tarragona. La banda formada por el virtuoso guitarrista y vocalista ?Jason Barwick y por Tim y Kurtis Smith –son padre e hijo– estará el 31 de marzo. The ChamaleonsVoX (30 de abril) son los que tienen más solera, surgieron con la ola post punk de principios de los ochenta en Manchester.

El rock nacional vendrá de la mano de los madrileños Depedro (10 de febrero) y The Parrots, acompañados por Lois (4 de marzo). Los barceloneses The Tikiphantoms surfearán el 24 de marzo.

Los apasionados del rap podrán disfrutar el 29 de abril con uno de los pioneros del género en España, 7 Notas 7 Colores, que en los noventa sonaron con fuerza incluso en Latinoamérica y Estados Unidos. El Petit de Cal Eril y Renaldo i Clara pondrán el toque folk catalán.

admin

enero 9th, 2017

No comments

Comments are closed.